Anlita en redovisningsbyrå

Bokföring och redovisningsbyrå

En ytterst viktig del av att vara företagare är bokföring. Bokföringen är dock något som många skyr för att det kan kännas besvärligt, förvirrande och krångligt. Ett sätt att göra det lättare att sköta företagets ekonomi och bokföring är att anlita en revisor. Det finns både många enskilda redovisningskonsulter och redovisningsbyråer med flera ekonomer.

Du kan välja att få hjälp endast med bokslut, en gång per år, eller med vissa löpande delar under året eller att leja bort hela bokföringen. Det finns möjlighet att hitta en variant som passar alla företagare i med företag i alla olika storlekar och bolagsformer. Vissa kanske är lite intresserad av bokföring och vill i största möjliga mån sköta sitt företags ekonomi själv men inte känner att man har tid att sätta sig in i alla regler eller att sköta alla delar av ekonomin, då kan det vara lämpligt att ta lite hjälp av en redovisningskonsult.

Andra kanske tycker att det är pest och pina med bokföring och har inte den ekonomiska kunskap som behövs och heller inte intresse att sätta sig in i företagsekonomi. Då kan det vara lämpligt att leja bort hela bokföringen så att man helt kan fokusera på det företaget håller på med.

Lej bort bokföringen och lägg tiden på det du är bra på

De flesta företagare och entreprenörer är ju faktiskt bra på något annat än ekonomi. precis som sig bör. En rörmokare eller snickare behöver inte vara experter på redovisning utan bör vara bra på att t.ex. fixa vattenläckor och bygga hus, de har deras expertområden. På samma sätt har redovisningskonsulter sitt expertområde, vilket möjliggör för entreprenörer och företagare som vill göra sin grej.

Om man funderar på att starta företag eller redan har ett företag och funderar på att leja bort bokföringsbiten kan det vara en god idé att titta igenom alternativen. Se över priser på olika bokföringstjänster och redovisningsbyråer/konsulter, man kan kolla i närområdet och googla vilket expanderar den potentiella marknaden. Beroende på vad man föredrar och vilket verksamhet man har finns det i dagens läge möjlighet att sköta allt digitalt.

Man kan som företagare ha kontakt via mail och telefon, de flesta fakturor och andra papper finns digitalt (i vissa fall skickas dokument endast digitalt) och kan skickas över till bokföringsbyrån via mail eller en gemensam mapp i t.ex. Dropbox. Detta innebär att man inte behöver välja en byrå eller konsult i närområdet utan vart som helst i Sverige.

Det innebär också att man kan fixa sin bokföring och ha kontakt med sin ekonomiska kontaktperson vart man än är, oavsett om man är hemma i soffan, på kontoret eller på utlandssemester. Fundera över hur du vill ha det, se över dina alternativ och välj det som passar dina behov bäst. Det kan gälla både pris, vissa är dyrare än andra, men det kan också vara vad byrån/konsulten ifråga kan erbjuda och vart deras expertis gäller. Vill du veta mer om redovisning och vad en redovisningsbyrå gör kan du klicka här.

Bokföringen kan t.ex. se lite olika ut beroende på om du har enskild firma och jobbar som konsult åt ett fåtal kunder, är rörmokare eller om du har en e-handel. Även bolagsform, omsättning, antal fakturor och ev. inköp (t.ex. en e-handlare kan behöva köpa in varor kontinuerligt medan en IT-konsult inte gör det) kan påverka vilket alternativ som är bäst för dig. Därför är det fördelaktigt att tänka igenom vilka behov man har och se vem som bäst kan leverera den tjänst man behöver, till ett bra pris.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *